Mosolygó Száj logo Fogorvos - Dr. Szántó Péter
 

Szakterületek

Pácienseink biztonsága három pilléren nyugszik: garancia, tanúsítvány, szájhigiénés program.

... és mint tudjuk: a szilárd és biztos talpon maradáshoz legalább három pillér szükséges!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Gyermekfogászat

A felnőtt emberek többsége tart a fogászati kezelésektől. Lúdbőröznek a fúrógépek zajától, reszketnek az esetleges fájdalmaktól. Tíz emberből hét félelmének okait gyerekkori rossz emlékekre vezeti vissza. Pedig ennek nem kell így lennie…

Az első találkozás a fogorvossal a rendelőben valószínűleg örökre meghatározza: félünk-e vagy sem a kezelésektől. Sokan így emlékeznek korai élményeikben:
„Az általános iskolában mindig imádtuk azokat a napokat, amikor hivatalosan lóghattunk. Ilyenek voltak a kirándulások, papír gyűjtések, honvédelmi napok, próba az úttörőavatásra, anyák napjára. Ettől teljesen eltérően rettegtünk viszont attól a jeles naptól, amikor az osztály remegő gyomorral és sápadtan indult a gyermekfogászatra. Ilyenkor útközben osztálytársaimmal válogatott szenvedésekről számoltunk be egymásnak. A rendelő váróhelységében névsor szerint hívtak be minket. Kettesével mehettünk be, egyikünket a fogorvosi székbe ültették, míg a másikunk a szék mellett várt. Hirtelen egy lámpával a szemünkbe világítottak és csak annyit hallottunk általában, hogy nyissuk már nagyobbra végre a szánkat, mert különben belefúrnak a nyelvünkbe. Érzéstelenítőt általában nem adtak, és mindenki ideges volt és sietett. Fogfúrás közben nyöszörögtünk a fájdalomtól, a víz kispriccelt a szánkból végigcsorogva a nyakunkon. Az szürke amalgám tömés ezután már gyorsan elkészült és végre elmenekülhettünk.”

A ma technikái már lehetővé teszik, hogy a régi emlékek már tényleg régiek maradjanak, ne kelljenek újra életre. Apró kamerával közvetlenül a fogak közelébe kerülhetünk és az esetleges fogszuvasodásokat már egészen korai szakban láthatjuk. Így lehetővé válik az egészen pici beavatkozás is, ami nem jár fájdalommal. Lehetőségünk van a fogak szerkezeti vizsgálatára is kárieszdetektorral. Ilyenkor akár még az is lehetséges, hogy különböző színtelen lakkokkal helyreállítsuk a fogak beteg szöveteit és meggyógyítsuk azt fogfúrás nélkül.

Vissza

y Egészségpénztárak y Árlista y Biztonság y Kedvezmények és finanszírozás
           

Copyright © 2010 Mosolygó Száj Kft. Titoktartási eljárásmód. Minden jog fenntartva. Tilos a website bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.
Weblapkészítés: iFROM Informatikai Szolgáltatások
| Váltás Flash módba | Sütikezelés-Adatvédelem

 


Nederlands Deutsch English Mosolygó Száj Élmény