Mosolygó Száj logo Fogorvos - Dr. Szántó Péter
 

Szakterületek

Pácienseink biztonsága három pilléren nyugszik: garancia, tanúsítvány, szájhigiénés program.

... és mint tudjuk: a szilárd és biztos talpon maradáshoz legalább három pillér szükséges!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Fogínyvérzés, ínybetegség

Pácienseink sokasága tesz említést fogmosáskor előforduló fogínyvérzésről. Valamennyien úgy gondolják, figyelmet sem érdemlő esemény, hiszen nem fáj és biztosan csak a kemény sörtéjű fogkefével sértették meg magukat. Pedig többnyire nem így van és egy alattomos és veszedelmes elváltozás kezdeti stádiumát jelentheti.

 

A fogínyvérzést általában nem mi okozzuk például fogmosáskor, hanem egy kezdődő ínygyulladásnak a legelső tünete lehet. Majdnem minden esetben olyan kórokozók okozzák, melyek anyagcsere termékeikkel az ínyben bonyolult immunológiai folyamatok révén gyulladást indítanak el. A gyulladás első jele intő: fogmosáskor az íny vérzik. Sajnos sokan a tényt elbagatellizálják, hiszen heves fájdalommal nem jár. Ha azonban a folyamat hosszabb ideje fennáll, akkor a fogágy mélyebb tartószövetei is áldozatul eshetnek. Az eredmény: a fogak megtámasztása csökken és el kezdenek mozogni. Végső soron azok elvesztéséhez vezet. Sokan úgy gondolják, a fogágybetegség velünk született tulajdonság. Ez jórészt nem így van, és a legtöbbet akkor tehetünk ellene, ha már a kezdeti jelek (vérzés) felbukkanásakor kezeljük a problémát. Miből is állhat ez? Alapos és kiterjedt diagnózis felállítása után olyan szerteágazó komplex tervet állítunk fel, melynek egyetlen közös vezérelve van: kórokozókat eltávolítani és megakadályozni azok visszatérését.

Vissza

y Egészségpénztárak y Árlista y Biztonság y Kedvezmények és finanszírozás
           

Copyright © 2010 Mosolygó Száj Kft. Titoktartási eljárásmód. Minden jog fenntartva. Tilos a website bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.
Weblapkészítés: iFROM Informatikai Szolgáltatások
| Váltás Flash módba | Sütikezelés-Adatvédelem

 


Nederlands Deutsch English Mosolygó Száj Élmény