Mosolygó Száj logo Fogorvos - Dr. Szántó Péter
 

Megoldások

Néhány illusztrált példa a gyakran felmerülő fogászati problémák megoldására:

Mit tegyek ha?

nem elég fehérek a fogaim?
fogmosáskor vérzik az ínyem?
zavarnak a szürke töméseim?
nem szabályosak a fogaim?
a fogsoroknál zavarnak a fém   kapcsok?
mozog a fogsorom?
foghiányom van, és nem akarom a fogamat lecsiszoltatni?
foghiányom van, és nem akarok kivehető fogsort   viselni?

Vissza

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

nem elég fehérek a fogaim?

A fogak színének megváltoztatására számos lehetőség van. Először is tisztázni kell az elszíneződés okát. Gyakran szürkés-barnás árnyalatot kapnak az elhalt vagy gyökérkezelt fogak. Az is megtörténhet, hogy ételek, italok vagy nikotin színezi el a fogfelszíneket. Ugyanakkor könnyen előfordulhat, csupán a fogazat természetes színéről van szó. Bármi is legyen az ok, a fogfehérítést célzottan, a lehető legkíméletesebb módszert alkalmazva szabad csak a elkezdeni. A folyamat egy részét rendelőben lehet elvégezni, de bizonyos esetekben szoros kontroll mellett instrukcióink szigorú követésével pácienseink otthon is végezhetik.

fogmosáskor vérzik az ínyem?

Leggyakrabban nem a túlzott fogmosás, hanem az íny kezdeti gyulladásának a jele. Szájöblítők alkalmazása általában nem elégséges, hanem szükséges a fogfelszíneken elhelyezkedő kisebb-nagyobb fogkő kíméletes eltávolítása és a fogfelszínek polírozása.

zavarnak a szürke töméseim?

A szürke színű tömések cseréje "fogszínű" tömésekre általában igen egyszerű és gyors feladat. Eredményeképpen a beteg fog tömése szinte láthatatlanná válik.

nem szabályosak a fogaim?

A helyzet megoldására két lehetőség kínálkozik. Fogszabályozó kezelés ma már általában minden korosztály számára kivitelezhető sőt, lehetőség van úgynevezett "láthatatlan" technika alkalmazására is. Ennek segítségével a fogszabályozó készülék kívülállók számára nem is észrevehető.

Másrészt a kisebb eltérések különböző kerámia restaurációs technikákkal igen esztétikusan helyreállíthatók

a fogsoroknál zavarnak a fém kapcsok?

A hagyományos fogsorokkal ellentétben ilyenkor általában rejtett rögzítőelemeket alkalmazunk. Ezáltal a protézis "láthatatlanná" válik.

mozog a fogsorom?

Egyrészt a fogsor kisebb korrekciójával nagyfokú stabilitást érhetünk el. Másrészt úgynevezett kombinált fogpótlásokkal teljes stabilitást érhetünk el.

foghiányom van, és nem akarom a fogamat lecsiszoltatni?

Ilyen esetben a "fogbeültetés" vagy implantáció javasolt megkímélve a szomszédos fogakat azok lecsiszolásától.

foghiányom van, és nem akarok kivehető fogsort viselni?

Ezekben az esetekben az egyetlen megoldás az implantáció, melynek segítségével pótoljuk a hiányzó fogakat, így elkerülhető a kivehető fogsor alkalmazása.

           

Copyright © 2010 Mosolygó Száj Kft. Titoktartási eljárásmód. Minden jog fenntartva. Tilos a website bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.
Weblapkészítés: iFROM Informatikai Szolgáltatások
| Váltás Flash módba | Sütikezelés-Adatvédelem

 


Nederlands Deutsch English Mosolygó Száj Élmény