Mosolygó Száj logo Fogorvos - Dr. Szántó Péter
 

Aktualitások

A Mosolygó Száj Kft.
szeretettel köszönti Önt
honlapján!

 

ÁLLÁSAJÁNLAT


Hozzáadás a kedvencekhez!

Fogékszer

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Sütikezelés

Adatvédelem

Adatkezelési tájékoztató

1. Adatkezelő

Neve: Mosolygó Száj Kft.
Cím: 7623 Pécs, Megyeri tér 10. 1. em. 2.
Adatkezelő képviselője: Dr. Szántó Péter
Adatvédelmi Tisztviselő: Dr. Szántó Péter
Az Adatkezelő adatvédelemmel kapcsolatos elérhetősége: mosolygoszaj@mosolygoszaj.hu

A jelen tájékoztató az adatkezelő egyoldalú kötelezettségvállalása az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) és a vonatkozó tagállami jogszabályok mentén.

2. Adatkezelés célja

2.1 Időpont foglalás, kapcsolattartás és információ átadás nyújtása:

Időpont foglalás, fogászati kezelésre, előzetes tájékoztatás email és telefonon keresztül, SMS időpont értesítés

Adatkezelés jogalapja: Az Érintett hozzájárulása

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Állandó lakcím
  • Telefonszám
  • Email cím,
  • Kezelés típusa
  • Fogászati probléma
  • Születési év

2.2 Fogászati szolgáltatás nyújtása a természetes személyek számára és ennek keretében:

  • A Felhasználó azonosítása, a többi ügyféltől, felhasználótól érdeklődőtől való megkülönböztetése
  • Betegnapló, kórelőzmény lelet, készítése tárolása

Adatkezelés jogalapja: Törvényi

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Állandó lakcím
  • Telefonszám
  • Kórelőzmény
  • Leletek
  • Születési év
  • Egyedi azonosító
  • Betegnapló

2.3 Fogászati szolgáltatás számlázása

Adatkezelés jogalapja: Törvényi

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Cím

2.4 Egészségpénztári Elszámolás

Egészség pénztári kártyaszám és az és a szolgáltató neve címe.

Adatkezelés jogalapja: jogos érdek – A Szervezet jogos érdek a Egészségpénztári szolgáltatóval történő elszámolás

A kezelt adatok köre:

  • Kártyatulajdonos neve
  • Aláírás,
  • EP kártya száma,

2.5 Szolgáltatás(ok) hirdetése, információ nyújtása regisztrált felhasználók számára

  • új vagy megújított szolgáltatásokról, reklám tartalmú közvetlen üzletszerzési illetve marketing célú megkeresés
  • ügyfélelégedettségi mérés

Adatkezelés jogalapja: Az Érintett hozzájárulása

Az érintett írásban, vagy az Adatkezelő jelentkezési weboldalán elhelyezett jelölőnégyzet bejelölésével jelen tájékoztató alapján hozzájárul a személyes adatainak kezeléséhez.

A kezelt adatok köre:

  • Név
  • Email cím
  • Felhasználó által megadott kiegészítő információk

3. Érintettek köre

A www.mosolygoszaj.hu weboldalon illetve telefonon, vagy személyes rendelésre bejelentkező páciensek és az általuk megadott kapcsolattartó személyek.

4. Gyermekek

16 év alatti természetes személyeknek adatait csak a törvényes képviselője hozzájárulásával kezeljük. Felhívjuk figyelmét, hogy az adatkezelést csak hozzájáruló nyilatkozat átvételt követően tudjuk megkezdeni.

Hatályos törvényi rendelkezések alapján a fogorvosi ellátást 18 életévét be nem töltött páciensen csak a törvényes képviselője írásos hozzájárulásával végezhetünk.

A fenti két, egymástól független szabályozás miatt kérjük, hogy az első kezelésre mindenképpen kísérje el gyermekét.

5. Az adatkezelés időtartama

  • Törvényi megfelelés esetén a vonatkozó törvényben meghatározott tárolási idő
  • Szerződés esetén: a szerződésben megfogalmazott határidőig vagy legkésőbb a szerződés lejáratát követő 8 év elteltével
  • Hozzájárulás esetén: az Érintett hozzájárulásának visszavonásáig
  • Jogos érdek esetén: az Érintett tiltakozásáig
  • Az adatkezelő az elektronikus megfigyelő rendszerben tárolt felvételeket a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény (Szvtv.) rendelkezéseiben meghatározott ideig tárolja. 
    Az elektronikus megfigyelő rendszer által felvett felvételek tekintetébent az Adatkezelő az alábbi megőrzési időket alkalmazza:
    • általános esetben 3 nap
    • Az adatkezelő vagyontárgyainak sérelme vagy sérelmének gyanúja esetén a felvételek felhasználása esetén a cél eléréséhez szükséges legrövidebb időtartamig

A tárolási időtartam leteltét követően a felvételek megsemmisítésre kerülnek.

6. Adatfeldolgozó igénybevételéről szóló tájékoztatás

Az adatkezelő az adatkezelés során a szerződés teljesítéséhez vele szerződött adatfeldolgozók számára továbbítja az adatokat.
A címzettek kategóriái: futárszolgálatok, IT üzemeltető, webtárhely szolgáltató, webtartalom fejlesztő, könyvelési szolgáltatók, Magyar Posta, Fogtechnikai laboratóriumok.

7. Központi Implantátumregiszterbe történő adattovábbítás

Az adatkezelő az 1997 XLVII törvény 22/B § megfelelően az implantátumokkal kapcsolatos törvény által megkövetelt adatokat továbbítja az Központi Implantátumregiszterbe, illetve rögzíti a páciens kórtörténetében.

8. Az adatok megismerésére jogosultak köre

A megismert adatokat az adatkezelő a 6. pontban megjelölt adatfeldolgozók kivételével harmadik félnek nem adja át. A rögzített adatokat csak az adatkezelő alkalmazottai és az adatfeldolgozók kijelölt alkalmazottai ismerhetik meg.

Az elektronikus megfigyelő rendszer által korábban rögzített felvételekhez az Adatvédelmi Felelős, az IT üzemeltető és az ügyvezető férhet hozzá. Az Érintett, kérésére kizárólag a saját személyéről készített felvételekhez a fent említett valamely személy jelenlétében hozzáférhet. A hozzáférést minden esetben az Adatvédelmi felelősnél írásban kell kérelmeznie.

Az Adatkezelő a betekintés tényéről minden esetben jegyzőkönyvet készít, melyet a társaság 1évig tárol.

9. Automata döntéshozatal

Az Adatkezelő adatkezelés során NEM alkalmaz olyan módszereket, amely az Érintettekre vonatkozó jellemzők módszeres és kiterjedt értékelésére, amely automatizált adatkezelésen alapul, és amelyre az Érintettek tekintetében joghatással bíró döntések épülnek.

10. Az érintettek jogai

Az Érintett az 1. Pontban megjelölt elérhetőségeken az Adatkezelőnél,

  • kérheti, hogy adjon tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről,
  • kérheti adatainak helyesbítését,
  • tájékoztatást kérhet az adatkezelésről
  • kérheti személyes adatainak törlését és az adatkezelés korlátozását,

Érintett fenti jogaival bármikor élhet.

Az Érintett továbbá az 1. Pontban megjelölt kapcsolattartási címek egyikén juttathatja el az Adatkezelő számára.

  • kérheti adatainak átadását másik adatkezelőnek, amennyiben az adatkezelés szerződésen vagy hozzájáruláson alapul és a Szervezet automatizált eljárás keretében kezeli.
  • rendelkezhet a korábban az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáról

Az Adatkezelő a kérelem benyújtását követően legkésőbb 1 hónapon belül – kivételes esetben a jogszabály által megengedett ennél hosszabb határidőben – elintézi vagy elutasítja (indoklással ellátva) a bejelentést. A vizsgálat eredményéről az Érintettet írásban tájékoztatja.

10.1 A tájékoztatás költsége

A Szervezet az intézkedéseket, illetve a szükséges tájékoztatásokat első alkalommal díjmentesen biztosítja.

Amennyiben az Érintett egy hónapon belül 2. alkalommal is kikéri ugyan azon adatokat, melyek ez idő alatt nem változtak az Adatkezelő adminisztratív költséget számít fel.

  • Az adminisztratív költség elszámolás alapja a mindenkori minimálbér órára vetített költsége, mint óradíj.
  • A tájékoztatáshoz felhasznált munkaórák száma az előbbi óradíjon elszámolva.
  • Továbbá a papír alapú tájékoztatási igény esetén a válasz nyomtatási költsége önköltségi áron és postázási költsége.

10.2 Tájékoztatás megtagadása

Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan, nem jogosult a tájékozgatásra vagy az Szervezet, mint adatkezelő bizonyítani tuja, hogy az Érintett rendelkezik a kért információkkal az adatkezelő elutasítja a tájékoztatási kérelmet.

Ha az érintett kérelme különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, a Szervezet megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést, ha

  • egy hónapon belül harmadik alkalommal él az Érintett ugyanazon tárgyú a 15-22. cikk szerinti jogai gyakorlására irányuló kérelemmel.

10.3 Tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak a jogos érdek vagy közhatalmi jogosítvány jogalapon alapuló kezelése ellen.

Ebben az esetben a Szervezet a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű, jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Amennyiben megállapítja a tiltakozás jogalapjának megalapozottságát, a lehető legrövidebb időn belül megszünteti az adatkezelést – beleértve az adattovábbítást és a további adatfelvételt is. Értesíti mindazokat a tiltakozásról, akiknek korábban továbbította az Érintett adatait.

A kérelem elintézése díjmentes, kivéve a megalapozatlan vagy túlzó kérelmeket, melyek elintézéséért az Adatkezelő az adminisztratív költségeinek megfelelő, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Amennyiben az Érintett az Adatkezelő által meghozott döntéssel nem ért egyet bírósághoz fordulhat.

11. Adatok nyilvánosságra hozatala

Az adatkezelő az elektronikus megfigyelő rendszer felvételeit nem hozza nyilvánosságra.

12. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Az Adatkezelő az Érintett személyes adatait és a felvételeket az Európai Gazdasági Térség államain kívüli harmadik országba vagy nemzetközi szervezethez NEM továbbítja.

Ez alól kivételt képezhetnek a 2.5 pontban kezelt adatok. Amennyiben a marketing célból kezelt adatokat az Adatkezelő felhatalmazott harmadik felek részére továbbítja, szervezeti, szerződéses és jogi intézkedéseket tesz annak biztosítására, hogy a személyes adatai kizárólagosan a fenti célokra kerüljenek feldolgozásra, és hogy a személyes adatok védelme érdekében megfelelő szintű védelem legyen biztosítva. További információ: https://mailchimp.com/legal/privacy/

13. Adatbiztonsági intézkedésekről szóló tájékoztatás

Az adatokat az Adatkezelő az Információ Biztonsági Szabályzata elvárásai alapján zárt rendszerben kezeli.

Adatkezelő gondoskodik az alapértelmezett és beépített adatvédelemről. Ennek érdekében az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket alkalmaz annak érdekében, hogy:

  • az adatokhoz való hozzáférést pontosan szabályozza;
  • csak olyan személyeknek engedélyezze a hozzáférést, akiknek az adat az azzal való feladat elvégzése érdekében szükséges, és ekkor is csak azon adatokhoz lehessen hozzáférni, mely minimálisan szükséges a feladat ellátásához;
  • az általa megbízott adatfeldolgozókat körültekintően válassza ki, és megfelelő adatfeldolgozói szerződéssel gondoskodjon az adatok biztonságáról;
  • gondoskodjon a kezelt adatok változatlanságáról (adatintegritás), hitelességéről és védelméről.

Az Adatkezelő ésszerű mértékű fizikai, műszaki és szervezeti biztonsági intézkedéseket alkalmaz az Érintetti adatok védelmére, különösen azoknak a véletlen, illetéktelen, törvénytelen megsemmisítése, elvesztése, megváltoztatása, továbbadása, felhasználása, elérése vagy feldolgozása ellen. Az Adatkezelő a személyes adatokhoz való ismert, és az érintettre nézve magas kockázattal járó illetéktelen hozzáférés vagy azok felhasználása esetén haladéktalanul értesíti az Érintettet.

Adatkezelő, amennyiben Érintetti adat továbbítása szükséges, gondoskodik a továbbított adatok megfelelő védelméről, például az adatállomány titkosításával. Az Adatkezelő a harmadik személyek által megvalósított Érintetti adatkezelésért teljeskörű felelősséggel tartozik.

Adatkezelő megfelelő és rendszeres biztonsági mentésekkel is gondoskodik arról, hogy az Érintett adatai a megsemmisüléssel vagy elvesztéssel szemben védve legyenek.

14. Analitikai Szolgáltatások

Az adatkezelő a Google Analytics szolgáltatást használja az oldalstatisztikák és felhasználói demográfiai adatok, érdeklődés és webhelyeken tanúsított viselkedés nyomon követésére. A Szervezet továbbá használja a Google Search Console-t a webhely keresőoptimalizálására és felhasználói elégedettség mérésére. A Google lehetőséget biztosít, hogy korlátozza az analitikai szolgáltatások felhasználását. Keresse fel a Google odalát az adatok Google Analytics általi felhasználásáról történő leiratkozáshoz. https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

15. Jogorvoslat

Bármely érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos vélt jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez, a fővárosban a Fővárosi Törvényszékhez is fordulhat vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál

Elnök: dr. Péterfalvi Attila, 
Cím: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., 
Elehetőség: ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu

Budapest, 2018.05.28.

 

 

           

Copyright © 2010 Mosolygó Száj Kft. Titoktartási eljárásmód. Minden jog fenntartva. Tilos a website bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.
Weblapkészítés: iFROM Informatikai Szolgáltatások
| Váltás Flash módba | Sütikezelés-Adatvédelem

 


Nederlands Deutsch English Mosolygó Száj Élmény