Mosolygó Száj logo Fogorvos - Dr. Szántó Péter
 

Szakterületek

Pácienseink biztonsága három pilléren nyugszik: garancia, tanúsítvány, szájhigiénés program.

... és mint tudjuk: a szilárd és biztos talpon maradáshoz legalább három pillér szükséges!

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Terhesgondozás

A megváltozott hormonális hatások miatt igen gyakran fogínyvérzés tapasztalható. Ilyenkor az íny gyulladt, de jellemzően fájdalmatlan. Emiatt általában az anyák a terhesség kellemetlen velejárójának tartják és legyintenek a kialakult állapotra. Kezelése azonban rendkívül fontos, hiszen a gyulladás a mélyebb szövetekbe hatolva a fogak meglazulásához, elvesztéséhez vezet. Gyakran hallhatjuk ilyenkor: „a terhesség elvitte a fogaimat”

Terhesség során számos külső és belső változás zajlik le a terhes anyákban. Ahhoz, hogy a terhesség ne vezessen a fogak meglazulásához és elvesztéséhez, gyakran már egyszerű beavatkozások is elegendőek. Az első vizsgálat alkalmával megállapítjuk a – sokszor teljesen fájdalmatlan – gyulladás okát. A legtöbb esetben a fogak felszínén megbúvó fogkő a felelős mindenért. Eltávolítása sok esetben egyszerű ultrahangos eljárással megoldható, emellett különféle öblítő kúrákat is ajánlunk otthoni használatra.

A gyulladás előrehaladott formáinál szükség lehet további beavatkozásokra is. Ilyenkor a fogkő eltávolítása mellett kiemeljük a problémát okozó baktériumokat is a fogágyból.

Ha a családban egyenes ági rokonoknál jellemző volt az igen korai fogelvesztés, laboratóriumi módszerekkel megvizsgálhatjuk a makacs elváltozást okozó kórokozókat. Ezután nagy gonddal ki lehet választani azokat a gyógyszereket, melyek segítenek meggyógyítani a fogágyat és megtartani a fogakat.

Világos tehát, hogy a fogak meglazulása és elvesztése a terhesség során vagy után általában igen egyszerűen és fájdalommentesen megelőzhető.

Emellett természetesen célszerű a rossz fogak kezelése is, hiszen a terhes anyáknak a szülés után gyakorlatilag egy szabad percük sem marad, minden erejüket és idejüket gyermekük kötik le. Ha ilyenkor jelentkezik egy fogfájás, sokszor nagyon nehezen oldható meg a kismamák számára már az is, hogy megváltozott napirendjüket összehangolják a fogászati kezelésekkel.

Természetesen a kezelésekről igazolást is kiállítunk.

Vissza

y Egészségpénztárak y Árlista y Biztonság y Kedvezmények és finanszírozás
           

Copyright © 2010 Mosolygó Száj Kft. Titoktartási eljárásmód. Minden jog fenntartva. Tilos a website bármely fotójának, írott anyagának vagy részletének a szerző, illetve a kiadó írásbeli engedélye nélküli újraközlése.
Weblapkészítés: iFROM Informatikai Szolgáltatások
| Váltás Flash módba | Sütikezelés-Adatvédelem

 


Nederlands Deutsch English Mosolygó Száj Élmény